Αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις – 300 ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες

Ο Ν. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν στα χωριό, καθώς και διπλασιασμό του προστίμου στους παραβάτες.

«Από τις 6 μ.μ. σήμερα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές σε εθνικές οδούς, παράδρομους, περιφερειακούς δρόμους θα υπάρχουν σημεία ελέγχου μετακινήσεων όλων των Ι.Χ. οχημάτων, σε 24ωρη βάση».

Σε περίπτωση που κριθεί από τα όργανα ελέγχου ότι η προσπάθεια υπεραστικής, δηλαδή εκτός νομού κατοικίας μετακίνησης γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, προς εξοχικές κατοικίες, θα υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ, θα αφαιρούνται πινακίδες για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω.

Σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων, με βάση τη δήλωση Ε1, και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαίρεση υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και του τεχνικού προσωπικού κρίσιμων υποδομών του κράτους, μόνο για σκοπούς εκπλήρωσης καθήκοντος και εφόσον φέρουν φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.

Οι σχετικοί έλεγχοι θα ισχύουν για όλο το διάστημα μέχρι τις 27 Απριλίου. «Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδοθεί, καμία επιβίβαση δεν θα γίνει χωρίς τη δήλωση Ε1 ή ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας».

Επίσης, αναστέλλεται έως τις 27 Απριλίου η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά. Εξαίρεση θα γίνεται για τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους, όπως και των κατοίκων μικρών νησιών προς μεγαλύτερα, εντός του ίδιου δήμου, για τις περιπτώσεις που καλύπτονται μόνο για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις Β1, Β2 και Β3. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να πάνε στη Ρόδο, αλλά το αντίθετο όχι, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά.

08/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!