Ειδικό σώμα της αστυνομίας εξετάζει η κυβέρνηση μετά τον ξυλοδαρμό στο μετρό

Τη δημιουργία ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αρμοδιότητα το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Αττική, εξετάζει η Κυβέρνηση μετά τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό εργαζόμενου στο Μετρό, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

«Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και επισήμανε ότι: «Ο αστυνομικός που ήταν στο σταθμό κατέβηκε αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες. Υπήρχε αστυνομική παρουσία στο μετρό, υπήρχαν κάμερες, το υλικό έχει παραδοθεί και το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Επισήμανε ότι επειδή υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που όπως σημείωσε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!