Μητσοτάκης: Αύξηση στα 500 ευρώ το πρόστιμο – τα 2 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε

«Κάθε μηνάς Lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία πάνω από 3 δισεκατομμύρια γι‘ αυτό και είναι ίσως η ώρα και εφόσον μας το υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Το click away δούλεψε και ανακούφισε το λιανεμπόριο, όχι τόσο σε κλάδους όπως στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από Δευτέρα.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

θέλω να είμαι ξεκάθαρος, τόνισε ο πρωθυπουργός, πως κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί τον κίνδυνο για αύξηση κρουσμάτων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 2 ακόμα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Πρώτον, η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για το μήνα Φεβρουάριο. Δεύτερον, επεκτείνονται για δυο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Πηγή: Βουλή – κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας

Εκόνα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Flickr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!