Ένας χρόνος κορωνοϊός: Όταν ο Τσιόδρας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Έχουμε διανύσει ακριβώς 1 χρόνο από το πρώτο επίσημο – επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ας θυμηθούμε ποια ήταν η ανακοίνωση του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, όταν ο ιός είχε μόλις εισέλθει στη χώρα μας και ήταν κάτι σχετικά άγνωστο:

«Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας».

«Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους».

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα».

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή, ένα χρόνο μετά (26/02/21), η Ελλάδα έχει καταγράψει τουλάχιστον 186.469 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και περισσότερους από 6.410 θανάτους.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!