Έρχεται «μίνι κακοκαιρία» – ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κακοκαιρία μικρής διάρκειας ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13-10-2020). Το σύστημα που θα μας επηρεάσει θα ξεκινήσει την πορεία του από τα δυτικά κινούμενο ανατολικά και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε όλη τη δυτική Ελλάδα και περισσότερο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα επεκτείνονται ανατολικότερα επηρεάζοντας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες

Το μέτωπο της κακοκαιρίας θα επηρεάσει επίσης από τη νύχτα της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ενώ από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Από το απόγευμα της Τρίτης ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι που στην αρχή της ημέρας στο Βόρειο  Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφώρ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΕΜΥ – 11/10/20 

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!