Η χαλάρωση μέτρων ξεκινάει συμβολικά από τη δικαιοσύνη – τι ανακοινώθηκε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, ωστόσο μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές σύμφωνα με στατιστικά, όπως μικρά καταστήματα λιανεμπορίου ή σχολεία.

Η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα ξεκινάει συμβολικά από τη δικαιοσύνη, ανακοίνωσε ο Σ. Πέτσας. Από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα, τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων. Για την αποφυγή συνωστισμού η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει κάποια στοιχεία της νέας κανονικότητας, δηλαδή συνεχίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας, αποφεύγουμε το άγγιγμα προσώπου, τις χειραψίες, τηρούμε αποστάσεις κ.λπ.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

21/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!