Β. Κικίλιας: καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών COVID-19

Αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών COVID-19, μαζί με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία υλοποιεί και το πλαίσιο προτεραιοποίησης του πληθυσμού, δήλωσε ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας.

Υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε τελικές φάσεις κλινικών δοκιμών, με βάση τα κριτήρια των παγκόσμιων οργανισμών, που είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει προσυμφωνίες αγοράς με 3 εταιρείες (AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson) και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετές.

Σχετικά με το σύστημα υγείας, τόνισε ότι το 2019 παραλάβαμε 557 κλίνες και τώρα λειτουργούν 974 κλίνες, εκ των οποίων οι 289 είναι ΜΕΘ-COVID. Σχετικά με τις ηλικίες 65 και άνω ετών, όπως και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, να προσέχουν πια – διπλά και τριπλά – διότι κινδυνεύει η ζωή τους. Να μην έρχονται σε επαφή με πολλούς, να προσέχουν πολύ στις επαφές με νεότερα άτομα, να περιορίσουν τις εξόδους τους για λίγο καιρό και οπωσδήποτε να εμβολιαστούν για την γρίπη. Όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί 2.718.714 εμβόλια, έχουν εκτελεστεί 2.129.719, ενώ βρίσκονται στην αγορά 3.100.000.

Πηγή: Υπ. Υγείας – 01/11/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!