Κικίλιας: Ύστατη λύση το lockdown – ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα

Σχετικά με το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας στην Αττική ο υπουργός υγείας, Β. Κικίλιας, δήλωσε το λόγο πάντα έχουν οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες που επιλέξαμε. Αναλύουν τα δεδομένα και μας εισηγούνται τα ενδεχόμενα μέτρα. Εάν και εφόσον αυτή είναι η απόφαση των ειδικών, είναι ένα μέτρο το οποίο είναι πάνω στο τραπέζι για να παρθεί.

Είναι ξένο από εμένα ως Υπουργός Υγείας να κουνάω το δάχτυλο στους συμπολίτες μου.

Αυτό το οποίο θα ήθελα, είναι να κάνουμε μία ομαδική προσπάθεια, συλλογική προσπάθεια. Πρόκειται για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει μέχρι τώρα και είμαι σίγουρος ότι θα αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε.

Αν δεν είμαστε υπεύθυνοι, αν παρουσιάζουμε συμπεριφορές τέτοιες που βλέπουμε μόνο σε κάποιες μειοψηφίες – η πλειοψηφία των Ελλήνων τηρούν υπεύθυνη στάση – τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Ύστατη λύση το lockdown!

Ένα τοπικό lockdown είναι η ύστατη λύση. Αυτό το οποίο είπα και επαναλαμβάνω, είναι ότι με την εμπειρία του πρώτου κύκλου της πανδημίας γίνεται προσπάθεια από όλα τα Κράτη και από την δική μας Κυβέρνηση, να προστατέψουν και να στηρίξουν την κοινωνία μας.

Ένα οριζόντιο lockdown σε όλη την Ελλάδα δεν είναι κάτι το οποίο προκρίνουμε. Καταλαβαίνω, αισθάνομαι, συμπάσχω με όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνιούν, που παλεύουν για τις δουλειές τους, παλεύουν για το μεροκάματο. Τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα μέτρα και την πανδημία. Το καταλαβαίνω.

Είμαι και είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να συμβαδίζουν τα υγειονομικά μέτρα και η Δημόσια Υγεία, με την κοινωνία και τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν. Δεν είναι εύκολη αυτή η εξίσωση.

Για τις ΜΕΘ-COVID στην Αττική

Σχετικά με την Αττική, βλέπετε ότι συνέχεια αυξάνουμε τις δυνατότητες των ΜΕΘ, COVID και non-COVID. Την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει 50 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Σωτηρία και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Όμως, όπως λέει η κυρία Κοτανίδου που είναι η υπεύθυνη της Επιτροπής για την εντατική θεραπεία και μία εξαιρετική γιατρός, νομίζω ότι όταν αρχίζουμε να ξεπερνάμε τις 100 και πλησιάζουμε προς τις 150 κλίνες ΜΕΘ-COVID στην Αττική, εκεί θα αρχίσουμε να λέμε ότι το πράγμα αρχίζει και πιέζει.

09/10/20 – Υπ. Υγείας

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!