Κομήτης θα είναι ορατός με γυμνό μάτι!

Ο Άτλας C/2019 Y4 είναι ένας πρασινωπός κομήτης ο οποίος ανακαλύφθηκε τέλη του 2019 και «διασχίζει» τον ουρανό. Στις 23 Μαΐου υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόστασή του από την Γη και στις 31 Μαΐου στην κοντινότερη από τον Ήλιο. Διάφορα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τηλεσκόπια τον έχουν παρατηρήσει και υπολογίζεται ότι θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι. Ο κομήτης έχει περίοδο περιφοράς γύρω από τον Ήλιο 4.500 χρόνια!

Οι προβλέψεις δείχνουν, σύμφωνα με την αστροφυσικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, ότι για ορισμένες εβδομάδες θα είναι ορατός και με γυμνό μάτι από το βόρειο ημισφαίριο στο οποίο βρίσκεται και η χώρα μας. Οι καλύτερες στιγμές για παρατήρηση θα είναι λίγες ώρες μετά τη δύση του Ηλίου. Προς το τέλος του Μαΐου, πολύ κοντά στο περήλιο και εσωτερικά της τροχιάς του Ερμή, η λαμπρότητά του πιθανώς να γίνει συγκρίσιμη με αυτή της Αφροδίτης. Ωστόσο, οι τελευταίες παρατηρήσεις δείχνουν πιθανότητα διάσπασης του κομήτη.

(Η εικόνα δεν απεικονίζει τον συγκεκριμένο κομήτη)

13/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.