Μερική χαλάρωση των μέτρων – τι ισχύει

Ανακοινώθηκε μερική χαλάρωση των μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο. Συγκεκριμένα:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, με έναρξη από το Σάββατο 20/03/21. (Δηλαδή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 ακόμα και τα Σαββατοκύριακα).

– Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα (εκτός αν αφορά οικογένειες) με χρήση μάσκας, sms με κωδικό 6 και χωρίς χρήση οχήματος. Λειτουργία των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και χωρίς χρήση οχήματος. Δηλαδή η μετακίνηση με το 6 δεν θα επιτρέπεται με αυτοκίνητο ή μηχανή.

– Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

-Δωρεάν παροχή ατομικών rapid test από τέλος Μαρτίου. Ένα την βδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!