Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου για τις κλειστές επιχειρήσεις στο 80%

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στην ομιλία του στη Βουλή μείωση του ενοικίου για όσες επιχειρήσεις αναγκάζονται να παραμείνουν κλειστές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του:

«Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή έχουμε και έχω μία ευθύνη να αφουγκράζομαι την αγωνία της αγοράς και επειδή γνωρίζω ότι πολλοί επιχειρηματίες, και εστιάτορες αλλά και μαγαζάτορες, είχαν επενδύσει πολλά σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και σε συνεννόηση με το Οικονομικό Επιτελείο, θα ήθελα σήμερα να ανακοινώσω ένα ακόμα μέτρο προστασίας και ανακούφισης: Για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, αυτές που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους, αυτές που θα μείνουν κλειστές στις γιορτές, από το λιανεμπόριο μέχρι και την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 80%. Επαναλαμβάνω, στα 80%.

Το 60% λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσω, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Εάν πληρώνεις 1.000 ευρώ ενοίκιο, θα πληρώσεις 200 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. Θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ, 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.»

15/12/20

Εινόνα: Flickr – Νέα Δημοκρατία

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!