Νέα μέτρα σε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» – τι ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την Αττική και για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». Αναλυτικότερα:

Στην περιφέρεια Αττικής αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς, δηλαδή Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος, αναστέλλεται κάθε είδους επιχείρηση πώλησης λιανικών αγαθών, όπως για παράδειγμα περίπτερα, μίνι μάρκετ, κάβες από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και σε εκείνες που είναι σε επιδημιολογική επιτήρηση (Περ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας, στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κω, την Πάρο και Αντίπαρο, επιτρέπεται το take-away, το drive thru και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Το μέτρο ισχύει από το Σάββατο 26/09/20 από τις 5 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι είτε σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, είτε επιδημιολογικής επιτήρησης. Συγκεκριμένα θα μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε.

Παράλληλα, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

Πηγή: ΓΓΠΠ – 25/09/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!