Σ. Πέτσας: «αυστηρότερος έλεγχος στις μετακινήσεις»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» σχετικά με τον αυστηρότερο έλεγχο στις μετακινήσεις:

«Όταν κάνουμε έκκληση και αυτή δεν τηρείται, αμέσως μετά πάμε σε μια σύσφιξη των περιοριστικών μέτρων. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ανταποκρίνεται με θρησκευτική ευλάβεια -θα έλεγε κανείς- στις συστάσεις, τηρεί αυτά τα οποία έχουμε υποδείξει, συμπληρώνει το έντυπο και πηγαίνει μια φορά την ημέρα, στο σουπερμάρκετ, στο φαρμακείο, εάν χρειάζεται, ή σε κάποια άλλη από τις έξι δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται στο έντυπο.»

Σχετικά με τους χρονικούς περιορισμούς, εξετάζονται χρονικοί περιορισμοί σε κάθε έξοδο, ενώ ήδη υπάρχει χρονικό όριο στο έντυπο. Δεν υπήρχε στο 13033.

«Δεν πρέπει λοιπόν, να γίνεται κατάχρηση. Θα κοιτάξουμε ώστε να είναι εμφανής ο χρόνος και στο 13033 και θα δοθούν συστάσεις, ώστε κάποιος που θέλει να βγει από το σπίτι του, να βγει μια φορά την ημέρα.» 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, βασικός σκοπός δεν είναι ο κόσμος να βρίσκεται κλεισμένος στα σπίτια, αλλά ούτε και να γίνεται κατάχρηση. Αναφέροντας το παράδειγμα της παραλίας στη Θεσσαλονίκη στην οποία τέθηκε αυστηρός περιορισμός στην μετακίνηση, αν παρατηρηθεί κάποιο αντίστοιχο ακραίο φαινόμενο, τότε θα αντιμετωπιστεί!

31/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!