Σ. Τσιόδρας: 1.314 κρούσματα συνολικά – να μείνουν τα μέτρα σε ισχύ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 39.000 επιβεβαιωμένοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν ιαθεί αυξήθηκε σε 172.000.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 82 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 1.314. Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 85 (66  ετών η μέση ηλικία διασωλήνωσης). Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 6.

Σχετικά με τους θανάτους έχουμε 7 νέους καταγεγραμμένους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 49, με τα 72 έτη να είναι η μέση ηλικία θανάτων (37 άνδρες και 12 γυναίκες). Έχουν πραγματοποιηθεί 16.732 εργαστηριακά τεστ μέχρι στιγμής.

Ο καθηγητής τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να μείνουν τα μέτρα σε ισχύ και αν χαλαρώσουμε τότε όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα. Οι θάνατοι αυξάνονται αλλά όχι στην ίδια ένταση σε σχέση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. όπως δήλωσε ο Σ. Τσιόδρας, συστήνεται οι πολίτες να εξακολουθούν να μην φορούν μάσκες προσώπου εφόσον δεν έχουν ιό, εκτός αν φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος. Δεν έχει αποδειχθεί ότι η μαζική χρήση μάσκας μειώνει λοιμώξεις και προτείνεται κυρίως για επαγγελματίες υγείας.

Σχετικά με το ρόλο της θερμοκρασίας στη μετάδοση του ιού, υπάρχει η θεωρία ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα μειώσουν τη διασπορά του ιού σύμφωνα με τον καθηγητή αλλά ακόμα δεν υπάρχει σαφήνεια.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 31/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!