Πέτσας: Το αργότερο το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα»

Ανακοινώσεις αναμένονται αύριο ή μεθαύριο ή το πολύ το Σάββατο το αργότερο, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με το άνοιγμα κομμωτηρίων, λιανεμπορίου και εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χρειάζεται να υπάρχει μια καλή αποτύπωση και ανά γεωγραφική περιοχή και ανά ηλικιακή ομάδα και την πίεση στο σύστημα υγείας.

Υπάρχει πτώση των δεικτών όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ και στα κρούσματα, αλλά η πτώση αυτή δεν είναι ακόμα ικανοποιητική. Το οποιοδήποτε άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή για να αποφύγουμε να ανοίξουμε χωρίς ασφάλεια. Υπάρχει συζήτηση σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο να μένουν περισσότερες ώρες ανοιχτά τα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθεί η υψηλή συγκέντρωση κόσμου.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή για σταδιακό άνοιγμα ανά περιοχή σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ωστόσο υπάρχουν περιοχές που έχουν αδικαιολόγητα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ενώ άλλες που ήταν στο κόκκινο τα πάνε πολύ καλά, όπως τα Ιωάννινα. Το Ν. Αιγαίο και η Κρήτη παραμένουν με χαμηλά ποσοστά θετικότητας.

Όσον αφορά την παραμονή και ανήμερα τόσο των Χριστουγέννων όσο και Πρωτοχρονιάς, θα υπάρξει διευθέτηση ώστε να γιορτάσουν οι οικογένειες με μία ακόμα και όχι πάνω από 9 άτομα. Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών, θεωρεί ότι θα υπάρξει μια χρυσή τομή.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί παραμένουν κλειστά τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες εκτός όσων έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή, τα χιονοδρομικά κέντρα.

9/12/20 – δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!