Προς παράταση το lockdown – τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δεν είναι ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο δεύτερο lockdown υπήρχε πιο χαλαρή συμπεριφορά και έτσι το σχέδιο πάει πίσω. Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο. Σχετικά με το αν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών, καθώς για παράδειγμα οι μαθητές Λυκείου πραγματοποιούν περισσότερες συναθροίσεις κ.λπ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με προσοχή και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες. 

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε ότι είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, διότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, που υπάρχει «θέληση» να ανοίξει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων διευκρίνισε, ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης και όχι όρθιοι. Σαφώς θα υπάρχει περιορισμός ατόμων σε εστιατόρια.

24/11/20 – Δηλώσεις του Στ. Πέτσα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!