Προσωρινή διακοπή σταθμού «Αγ. Μαρίνα» – Διακοπή λειτουργίας γραμμής του ΤΡΑΜ

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την διακοπή λειτουργίας του Σταθμού «Αγ. Μαρίνα» της Γραμμής 3 του Μετρό, για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 14/3/20 έως την Κυριακή 15/3/20 , λόγω προγραμματισμένων εργασιών και δοκιμών οι οποίες αφορούν την επέκταση του δικτύου προς Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου τα δρομολόγια της Γραμμής 3 θα πραγματοποιούνται με τερματικό σταθμό το «Αιγάλεω» και στο τμήμα Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί για τη μετακίνησή του στο τμήμα ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή με ονομασία Χ2 «ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ».

Η Λεωφορειακή Γραμμή Χ2 θα λειτουργεί από τις 05:30 έως και τη λήξη της βάρδιας. Επισημαίνουμε ότι το Σάββατο η γραμμή θα λειτουργεί μέχρι τις 02:00 (πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής) λόγω της σχετικής παράτασης των δρομολογίων του Μετρό.

Η Αφετηρία και το Τέρμα της γραμμής, ορίζεται επί της Ιεράς οδού μπροστά στο Δημαρχείο Αιγάλεω (κατεύθυνση προς Χαϊδάρι), στην υπάρχουσα αφετηρία της γραμμής 891.

Επίσης, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και για διάστημα 60 ημερών θα διακοπεί η κυκλοφορία του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Μπάτης έως το ΣΕΦ, εξ αιτίας της ανακατασκευής (μετατόπισης) της γραμμής, στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Αττικής, για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Έτσι, τα δρομολόγια του Τραμ θα διεξάγονται μόνο στη Γραμμή 5 (Πλάτωνας), από τη στάση Ασκληπιείο Βούλας έως τη στάση Κασομούλη.

Ως εκ τούτου η επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Τραμ, στο υπό διακοπή τμήμα του, προσδιορίζεται για τις 16 Μαΐου 2020. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα υπάρξει ενημέρωση εκ μέρους της ΣΤΑΣΥ για την επανέναρξη των δρομολογίων.  

Πηγή: ΟΑΣΑ, ΣΤΑ.ΣΥ.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!