Πρωτοχρονιά: Τα μέτρα που ισχύουν – τι sms στέλνουμε

Τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, ισχύουν και για την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021).

Πιο συγκεκριμένα, γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι εννιά άτομα. Για την μετακίνησή τους σε ρεβεγιόν οι πολίτες πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο για την επιστροφή.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί (22.00 – 05.00) παραμένει σε ισχύ, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά, με δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση.

Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς ναούς τα 50 άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας. Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας (εξαίρεση για λόγους υγείας, εργασίας).

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!