Πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους

Ο Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μας έδωσε μια εικόνα σχετικά με τον τρόπο που θα καταβληθούν τα «περίφημα 800 ευρώ».

Καταρχάς αυτή η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά 1.700.000 εργαζόμενους – μισθωτούς. Τονίζεται ότι η αποζημίωση περιλαμβάνει εργαζόμενους από επιχειρήσεις στις οποίες έχει γίνει αναστολή λειτουργίας με διοικητική εντολή, όπως επίσης εργαζόμενους από επιχειρήσεις με σημαντικό πλήγμα σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχουν αναφερθεί.

Τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες σύμφωνα με τον υπουργό. Αρχικά, θα τα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.

Το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει του τζίρου είναι μέχρι τις 20 Απριλίου, ενώ μέχρι τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!