Σε «καραντίνα» η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας – σε περιοριστικά μέτρα 5 Δήμοι της χώρας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίζεται η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVΙD-19. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ισχύει από Τρίτη στις 20:00 μ.μ. και για 14 ημέρες, μέχρι τις 13/04/20 και ώρα 20:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Έτσι, στα πλαίσια της παραπάνω ανακοίνωσης αποφασίστηκε η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των διοικητικών ορίων της.

Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών, θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες σε 5 δήμους, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. 3 Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και ο Δήμος Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ το βράδυ 31/03/20 στις 20:00. Πιο συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 8:00 το επόμενο πρωί. Επίσης, σε αυτούς τους 5 Δήμους, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους τρεις ακολούθους λόγους: η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη Β4, η μετάβαση σε τελετή Β5 και η σύντομη μετακίνηση για ατομική ή σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου Β6.

Για την περίοδο αυτών των 14 ημερών των επιπλέον περιοριστικών μέτρων, η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων. Επιπρόσθετα, στους πέντε αυτούς Δήμους, στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου, ενώ στις λαϊκές αγορές, η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι πρέπει να τοποθετούνται από την ίδια πλευρά του δρόμου.

Πηγή: Υπ. Υγείας, ΓΓΠΠ – 31/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!