Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου!

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε η περιοχή της κοινότητας Εχίνου, της Δημοτικής Κοινότητας Μύκης, του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ’ οίκον, όλων των κατοίκων της περιοχής, χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης. Η συγκεκριμένη κατάσταση θα ισχύει για δύο εβδομάδες ήτοι από σήμερα στις 18:00 έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της. Η έκτακτη κατάσταση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της ειδικής Επιτροπής και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και το Δήμαρχο Μύκης από τις 18:00 το απόγευμα (25/03/20).

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, φάρμακα των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε είδους συνδρομή στην περίπτωση κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων, θα συνδράμει η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας έχει αναλάβει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με τη διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου.

9 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν τις τελευταίες 6 ημέρες θετικοί στον ιό οπότε θεωρήθηκε ως ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

Πηγή: Υπουργείο Υγείας – Ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά 25/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!