Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία της χώρας!

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τη συμμετοχή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ανακοινώθηκε ότι η έναρξη μαθημάτων σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι η 14η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια απόφαση προκειμένου να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις ασυμπτωματικών.

Από τα βασικότερα σημεία που τόνισε η κα. Κεραμέως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει μόνο συγχρωτισμός. Εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας τα παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό, ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους. Σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα γίνεται χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό. Επίσης, η κυβέρνηση διαθέτει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.

01/09/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.