Την άλλη βδομάδα το συνολικό σχέδιο – «δύσκολη» η μετακίνηση μεταξύ νομών

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης μετά τις 14 Δεκεμβρίου, που θα περιλαμβάνει και τις λεπτομέρειες για τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν την μείωση των κατειλημμένων απλών κλινών, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ακόμα σε επίπεδα «ρεκόρ». Ο δείκτης θετικότητας των τεστ βαίνει μειούμενος όπως και ο δείκτης Rt. Υπάρχουν λόγοι, όπως δήλωσε, που τα κρούσματα παρουσιάζουν βραδύτητα στη μείωση, αλλά τα μέτρα δεν έχουν αποτύχει. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό φαίνονται ως μη πιθανό ενδεχόμενο για τα Χριστούγεννα, επειδή το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικά με τα εμβόλια, θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα με πρώτους τους υγειονομικούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς. Εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι και διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο δεν θα λείψει από κανέναν.

04/12/20 – Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.