Σ. Τσιόδρας: 2.642 κρούσματα συνολικά – Δεν κοιτάμε τα fake news!

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 3.671.000 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού με 253.241 θανάτους, ενώ έχουν γιατρευτεί από τον ιό τουλάχιστον 1.211.000, μας ενημέρωσε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σ. Τσιόδρας. Το Ην. Βασίλειο έχει ξεπεράσει την Ιταλία, με περισσότερους από 32.000 θανάτους.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.642. Το 55,4% αφορά άντρες. Τα 598 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 35 με διάμεση ηλικία διασωλήνωσης να είναι τα 67 έτη. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 81. Έχουν ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τους θανάτους δεν έχουμε κανέναν το τελευταίο 24ωρο, παραμένοντας στο σύνολο στους 146 στην Ελλάδα, με τα 75  έτη η διάμεση ηλικία θανάτων. Πρόκειται για 39 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 93,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνεχίζεται η υλοποίηση των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, ενώ ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες του ιού. Σύμφωνα με έρευνα στη Γαλλία, είχε κρούσμα κορωνοϊού ένα μήνα πριν ανακαλύψουν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Δε κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media, αλλά στην επιστήμη όσον αφορά τον κορωνοϊό, δήλωσε ο καθηγητής.

Το 66% των ατόμων που συμμετείχαν σε μελέτη από χώρες όπως Η.Π.Α., Μεξικό, Ινδία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, συμφώνησαν πως πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με την καταγραφή θανάτων από κορωνοϊό σε άτομα που πέθαναν από άλλη αιτία και είχαν όμως κορωνοϊό, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν ρισκάρουμε σε υποκαταγραφή θανάτων. Μπορεί να έχουμε καταγράψει κάποιους παραπάνω, αλλά σίγουρα όχι λιγότερους. Και αυτός ήταν ο κανόνας μας. Δεν καταγράψαμε παραπάνω θνησιμότητα όπως καταγράφηκε σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα οποιοσδήποτε πεθαίνει με γρίπη στην Ευρώπη, καταγράφεται ότι πέθανε από γρίπη.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 05/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!