Σ. Τσιόδρας: τουλάχιστον 1.514 κρούσματα – η στρατηγική μας δουλεύει

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και λοιμωξιολόγος, Σ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση ανέφερε ότι σε παγκόσμια επίπεδο έχουμε φτάσει πάνω από 955.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με 48.578 να είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχουν γιατρευτεί από την νόσο αυξήθηκε σε περισσότερους από 203.000. Τουλάχιστον 215.000 είναι τα κρούσματα οι Η.Π.Α. έχοντας τα περισσότερα στον κόσμο.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Επιπλέον αναφέρθηκαν 23 στη Ριτσώνα στη δομή φιλοξενίας και 119 θετικοί από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 91 σε αριθμό (65 ετών η μέση ηλικία διασωλήνωσης). Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 9.

Σχετικά με τους θανάτους έχουμε 3 νέους καταγεγραμμένους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 53, με τα 72  έτη να είναι η μέση ηλικία θανάτων (39  άνδρες και 14 γυναίκες). Το 94% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Έχουν πραγματοποιηθεί  μέχρι στιγμής  18.844  εργαστηριακά τεστ.

Ανάμεσα στα νέα που αναφέρθηκαν για τον κορωνοϊό ήταν ορισμένα προβλήματα των ασθενών όπως δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία ή ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλο περισσότερο αναφέρεται διαταραχή της οσμής και της γεύσης.

Εξαιρετικά σπάνια μπορεί να δούμε απώλειες σε νέους ανθρώπους. Τα παιδιά να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες, να κατανοήσουν τους κανόνες υγιεινής και να τους μιλάμε με τρόπο ανάλογο της ηλικίας τους.

Από μεγάλη ερευνητική ομάδα η οποία ανέλυσε δεδομένα από 37 χώρες υπολόγισαν ότι το 0,66% που προσβάλλεται από τον ιό, πεθαίνει. Η στρατηγική της χώρας μας τόνισε ότι έχει ως τώρα δουλέψει, όχι επειδή είμαστε τυχεροί αλλά επειδή ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 02/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!