Β. Κικίλιας: «το ΕΣΥ θα αντέξει γιατί φροντίσαμε να το ενισχύσουμε αποφασιστικά»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα REALNEWS δήλωσε ότι το εθνικό σύστημα υγείας θα αντέξει, γιατί άντεξε στην πρώτη φάση και γιατί στο μεσοδιάστημα φροντίσαμε να το ενισχύσουμε αποφασιστικά.

«Όταν άλλες χώρες, ισχυρότερες και πλουσιότερες, κατέρρευσαν, εμείς αντέξαμε. Γιατί δεν επιβιώνουν οι δυνατότεροι, αλλά αυτοί που ανταποκρίνονται καλύτερα στις περιστάσεις. Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους να λυγίζουν. Αντίθετα, στις δυσκολίες οι Έλληνες συνήθως σπάμε τα ρεκόρ. Σήμερα έχουμε 915 κλίνες ΜΕΘ σε λειτουργία, εκ των οποίων 217 ΜΕΘ COVID. Επίσης, ο αριθμός απλών κλινών νοσηλείας COVID ανέρχεται σε 2.805 και μόνο το 1/5 είναι καλυμμένο από ασθενείς με κορονοϊό.»

Επίσης γνωστοποίησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της νέες ΜΕΘ με σύγχρονες προδιαγραφές, φτάνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για πρώτη φορά στη χώρα, τις 1200 κλίνες.

Σχετικά με την παράταση του ωραρίου στα εστιατόρια και στα καφέ – μπαρ και μετά τις 24:00, όπως ζητούν οι επιχειρηματίες, τόνισε ότι η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανάλογα με τη πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Όσο οι πολίτες προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο λιγότεροι θα είναι οι περιορισμοί. Υπάρχει μια αναλογικότητα. Η αυξημένη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων, άρα και των μέτρων.

Πηγή: Υπ. Υγείας – 13/09/20

Εικόνα: Νέα Δημοκρατία – Flickr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!