Χαρδαλιάς: άνοιγμα μεσοπρόθεσμα αν βελτιωθεί η κατάσταση – προσοχή στη Δυτική Αττική

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική και στο δήμο Αχαρνών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, δήλωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.

Τα ενεργά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής και τον δήμο Αχαρνών είναι 392 με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη. Από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 764 άτομα ως στενές επαφές και βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Σε αυτές τις περιοχές να γίνεται πιστή εφαρμογή των μέτρων, παρότρυνε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Μια βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας ίσως να επιτρέψει να ανοίξουν με ασφάλεια κι άλλες δραστηριότητες μεσοπρόθεσμα. Την ίδια στιγμή οι δραστηριότητες που έχουν ανοίξει, μπορεί να κλείσουν άμεσα αν διαπιστωθεί ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα ή χρησιμοποιούνται προσχηματικά σαν λόγος μετακίνησης», τόνισε ο υφυπουργός.

Νωρίτερα την Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

11/12/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!