Ν. Χαρδαλιάς: «ο ιός κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε συγκεκριμένους χώρους και πλατείες.  

Σχετικά με την εικόνα σε κάποιους χώρους που δίνουν την αίσθηση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, μπορεί τα στοιχεία να είναι καλά αλλά είναι έτσι επειδή τα μέτρα εφαρμόστηκαν με συνέπεια. Οι σημερινοί αριθμοί κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν το αποτέλεσμα που είχαμε πριν 10-14 μέρες. Ό,τι κάνουμε σήμερα θα φανεί αντίστοιχα σε 10-14 μέρες. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, όμως όπου βγούμε, ό,τι κάνουμε, πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες, «βλέπουμε εικόνες πρώτης εποχής του κορωνοϊού προσπαθώντας να δώσουν μια πολιτική χροιά στην κίνησή τους λες και αντιστέκονται σε κάτι», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς. «Επιχειρούν να αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε θέμα βαθιά πολιτικό». Ο Υφυπουργός συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως ο ιός δεν κάνει ιδεολογικές ή πολιτικές διακρίσεις και ότι δεν εξαφανίστηκε. «Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς και δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει η αστυνομία».

Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές, ενώ προκαλεί καθυστέρηση στην επιστροφή της καθημερινότητας, όπως επίσης και ένδειξη έλλειψης σεβασμού.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, από αύριο θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους.

10/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!