Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown – δεν ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τι ισχύει για την επόμενη βδομάδα σχετικά με τα μέτρα και τις δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί η χώρα θα λειτουργήσει ως εξής:

Όπως είναι γνωστό ανοίγουν από Δευτέρα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανοίγουν ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Τονίζεται ότι ισχύει η δωρεάν εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών για κορωνοϊό, διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου είναι εφικτό και αναγκαίο, περισσότεροι είσοδοι στη σχολική μονάδα όπου υπάρχουν. Ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθαρισμός κ.λπ.

Παραμένει από Δευτέρα και για 1 εβδομάδα σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και των βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και ψαρέματος.

Οι χώροι λατρείας συνεχίζουν την τέλεση λειτουργιών χωρίς παρουσία πιστών. Σε κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή α’ βαθμού συγγενών και έως 9 άτομα.

Στις εταιρείες συνεχίζει η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και εξυπηρέτηση κοινού για επείγουσες περιπτώσεις και με ραντεβού.

Τα δικαστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες με ορισμένες επιπλέον δίκες όπως εκούσιας δικαιοδοσίας.

Στις 16, 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες της Super League 2 και Volley League.

Στους νεοσύλλεκτους για την Α’ ΕΣΣΟ 2021 επιτρέπεται η συνοδεία από τους γονείς μόνο. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test.

Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Τα μέτρα θα επικαιροποιούνται ανά εβδομαδιαία βάση.

Πηγή: Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υπουργείο Υγείας

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!