Ν. Χαρδαλιάς: Στις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό μας ενημέρωσε για τις μετακινήσεις, τις πρόσφατες μαζικές συγκεντρώσεις σε πλατείες αλλά και βασικές οδηγίες για τα σχολεία.

Σχετικά με την μετακίνηση μεταξύ νομών στην παρούσα φάση επιτρέπεται για 3 λόγους, δηλαδή για τροφοδοσία, για λόγους υγείας (με τα ανάλογα έγγραφα) και για επαγγελματική απασχόληση (με τα σχετικά έγγραφα). Όσον αφορά στην ηπειρωτική χώρα, οι μετακινήσεις θα ξεκινήσουν ξανά από τις 18 Μαΐου αν όλα πάνε καλά, ενώ στα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πλατείες τόνισε ότι κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες μέρες και κάποιοι δυστυχώς αδιαφορούν. «Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιά δείχνουν», ο κορωνοϊός είναι αντίπαλος και δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία. Η αστυνομία αντιμετωπίζει την παράβαση όχι τον κορωνοϊό. Επίσης έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα, «ο κορωνοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα».

Για τις οδηγίες στα σχολεία μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο:

07/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!