Χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία Λέανδρος – που ήταν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 15/1 προς Σάββατο 16/1 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την κακοκαιρία «Λέανδρος».

Παράλληλα, παγετός επικράτησε κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, με την ελάχιστη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους -5 βαθμούς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί του Σαββάτου 16/1 σε βαθμούς Κελσίου:

Βλάστη Κοζάνης -8,1 , Κλεισούρα Καστοριάς -7,9 , Άγιος Παύλος Ημαθίας -7,1 , Περτούλι Τρικάλων -6,2 , Νέος Καύκασος -6,2 , Κομνηνά Εορδαίας – 6,1 , Πληκάτι Ιωαννίνων -6 , Μέτσοβο -5,9.

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη. Για παράδειγμα στο Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -11,7 βαθμούς.  

Καθόσον οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν σε αρκετές περιοχές έως και το πρωί της Κυριακής 17/1, οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο αναμένεται να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα δυσμενείς.

Πηγή: meteo.gr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!