Υπ. Εξωτερικών – Έβρος: «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την Παρασκευή 22/05 μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους νότια του Έβρου, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε ως εξής:

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στο σημείο του νοτίου Έβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει διενεργηθεί διάβημα προς την τουρκική πλευρά. Ο υπουργός επίσης δήλωσε στα social media ότι «Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα».

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει».

Η περιοχή, βρίσκεται σε ένα σημείο που πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα.  

23/05/20

Εικόνα: https://www.flickr.com/photos/greecemfa/

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!