Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία – τι ανακοινώθηκε

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για 2 εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ακολουθώντας τα γυμνάσια και λύκεια. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την υπουργό παιδείας, Ν. Κεραμέως, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με 2 τρόπους, την εκπαιδευτική τηλεόραση και την τηλεκπαίδευση. Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9.00 το πρωί θα προβάλλονται στην ΕΡΤ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση από τη Δευτέρα η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Η τηλεκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και θα είναι υποχρεωτική. Η διδακτική ώρα θα είναι 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 14.00 – 17.00 για τα δημοτικά, από τις 14.00 – 16.20 για τα νηπιαγωγεία, περιλαμβάνοντας και μικρά διαλείμματα.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ώρας μαθημάτων έγινε για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση των δικτύων της χώρας, τόνισε η υπουργός παιδείας.

Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει, δήλωσε ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας. Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

14/11/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!