Ανακούφιση και διαχείριση άγχους (ομαδικές συναντήσεις)

Σας προσκαλούμε στην ομάδα μουσικοθεραπείας που δημιουργείται με στόχο τη μείωση και διαχείριση του άγχους. Πρόκειται για έναν κύκλο 6 συναντήσεων, 1 φορά την εβδομάδα, και προοπτική συνέχειας ανάλογα τις ανάγκες και την επιθυμία των συμμετεχόντων.

Το άγχος αποτελεί ένα συνηθισμένο σύμπτωμα στη σύγχρονη εποχή. Προσπαθώντας να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, χάνουμε σημαντικές στιγμές του παρόντος. Το ίδιο συμβαίνει όταν ζούμε με αναμνήσεις του παρελθόντος. Παύουμε να έχουμε ζωντανή και δημιουργική παρουσία, και συνεπώς χάνεται η ζωή στο «εδώ και τώρα». Η Μουσικοθεραπεία, εστιάζει στη διαδικασία, όπως ακούγεται και βιώνεται ζωντανά κάθε στιγμή σε ανθρώπινη, αυθεντική σχέση. Κάτι τέτοιο θυμίζει την ίδια τη ζωή. Μόνο βιώνοντας τη ζωή του ο άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί σε αυτοπραγμάτωση.

Εκτεταμένες έρευνες έχουν δείξει, ότι η μουσική και η μουσικοθεραπεία συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του άγχους, επηρεάζοντας τόσο ψυχολογικές (χαλάρωση, αίσθηση ευημερίας, κ.α.), όσο και φυσιολογικές (καρδιακοί παλμοί, αναπνοή κ.α.) διαδικασίες. Μέσα από ένα συνδυασμό συναντήσεων δεκτικής (οραματισμός, διωτικά διακροτήματα) και ενεργητικής (κλινικός αυτοσχεδιασμός, παρεμβάσεις με βάση την μουσική) μουσικοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν στιγμές ευημερίας, χαλάρωσης και σύνδεσης με τον εαυτό τους στο «εδώ και τώρα».  Μέσα από τις μουσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα μειωθεί το άγχος με φυσικό τρόπο, ενώ οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν πολύτιμα «εργαλεία» για την διαχείρισή του στην καθημερινότητα, ενισχύοντας έτσι το ευ-ζην.

Θεραπευτικοί στόχοι της ομάδας

  • Μείωση του άγχους
  • Συναισθηματική ανάπτυξη και στήριξη

Δευτερεύοντες στόχοι

  • Βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου μέσα από τις εμπειρίες που βιώνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όπου μαθαίνει να μοιράζεται, να εκφράζεται, να δίνει και να δέχεται
  • Καλλιέργεια θεραπευτικού πλαισίου στο οποίο το άτομο θα μπορέσει να βιώσει και να εκφράσει ποικίλα συναισθήματα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη συναίσθηση και κατανόηση του συναισθηματικού του κόσμου

Κόστος και ημερομηνίες συναντήσεων

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook
  • Μέσω mail στο musictherapy@massroomstudio.com
  • Μέσω τηλεφώνου στο 2310556770 ή στο 6955117300

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και την δεύτερη συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 5-7 το απόγευμα, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό rapid test κάθε δύο εβδομάδες. Το κόστος είναι 20€ για κάθε συνεδρία, ή σε οικονομικό πακέτο των 100€ και για τις 6 συνεδρίες (πληρωτέο στην πρώτη συνάντηση).

Πηγή: http://music-therapy.massroomstudio.com/

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!