Ενίσχυση δημιουργικότητας (Ομαδικές συναντήσεις)

Σας προσκαλούμε στην ομάδα μουσικοθεραπείας με θέμα την αξιοποίηση και εξέλιξη της δημιουργικότητας. Πρόκειται για έναν κύκλο 6 συναντήσεων, 1 φορά την εβδομάδα, και προοπτική συνέχειας ανάλογα τις ανάγκες και την επιθυμία των συμμετεχόντων.

Η δημιουργική ικανότητα είναι έμφυτη σε όλους τους ανθρώπους, όπως και η τάση να ανταποκρίνονται στην μουσική. Αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε αμέσως στα βρέφη. Καθώς μεγαλώνουμε διαπιστώνουμε ότι η μουσική μπορεί να εγείρει δυνατά συναισθήματα, να ξυπνήσει βαθύτερες αναμνήσεις ή και σωματικές αισθήσεις και να μας βοηθήσει να εκφραστούμε, όταν τα λόγια μοιάζουν να μην αρκούν.

Αυτές τις ποιότητες της μουσικής τις χρησιμοποιούμε σε ένα μουσικοθεραπευτικό πλαίσιο, ώστε να «ξυπνήσουμε» και να ενδυναμώσουμε την έμφυτη δημιουργικότητα των μελών της ομάδας. Όσο προχωρούν οι συναντήσεις, θα διαπιστώνετε την όλο και μεγαλύτερη αποδοτικότητα του δημιουργικού σας δυναμικού, καθώς η μουσική και η θεραπευτική σχέση θα σας επιτρέψουν την εξερεύνηση του εσωτερικού σας κόσμου και την εύρεση «εμποδίων» που ο ίδιος ο εαυτός βάζει στην δημιουργικότητά του. Παράλληλα, θα αξιοποιείτε το δημιουργικό σας δυναμικό μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, εκφράζοντας συναισθήματα και βελτιώνοντας την κοινωνικότητά σας.

Θεραπευτικοί στόχοι της ομάδας

  • Δημιουργική έκφραση
  • Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και πρωτοβουλίας

Δευτερεύοντες στόχοι

  • Καλλιέργεια και ενδυνάμωση της προσοχής, της ικανότητας συγκέντρωσης και της μνήμης.
  • Ανάπτυξη της κοινωνικότητας, μέσα από την ενίσχυση των επικοινωνιακών ικανοτήτων του ατόμου και την δημιουργία υγιών διαπροσωπικών σχέσεων

Κόστος και ημερομηνίες συναντήσεων

Για την συμμετοχή στην ομάδα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κάνετε κράτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook
  • Μέσω mail στο musictherapy@massroomstudio.com
  • Μέσω τηλεφώνου στο 2310556770 ή στο 6955117300

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και την δεύτερη συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 5-7 το απόγευμα, και για την ασφάλεια όλων είναι επίσης απαραίτητο ένα αρνητικό rapid test κάθε δύο εβδομάδες. Το κόστος είναι 20€ για κάθε συνεδρία, ή σε οικονομικό πακέτο των 100€ και για τις 6 συνεδρίες (πληρωτέο στην πρώτη συνάντηση).

Πηγή: http://music-therapy.massroomstudio.com/

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!