Σχέσεις… δύσκολο πράγμα στην σημερινή κοινωνία

Ψάχνει ο άνθρωπος άραγε την αγάπη και τη συντροφικότητα ή απώτερος σκοπός είναι να βρει μια «πατερίτσα» ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει; Μήπως υπάρχει διαστρέβλωση της έννοιας της σχέσης; Μήπως παιδικά τραύματα και μη υγιής σχέση με τον γονέα του αντίθετου φύλου αντικατοπτρίζεται στη σχέση; Μήπως ο ναρκισσισμός του ενός καταπατά την αυτοαξία του άλλου; Μήπως η δύσκολη καθημερινότητα αποξενώνει; Μήπως δεν γίνεται εν τέλει αποδεκτή η διαφορετικότητα των γύρω μας;

Δεν πρέπει να γίνεται η σχέση αρένα όπου θα μάχονται οι δυσλειτουργίες δύο ανθρώπων, αλλά χώρος που θα αναπτύσσονται αρμονικά οι ελευθερίες τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ορίσει το πώς θα νιώσει ή τι συναισθήματα θα αναπτύξει απέναντι σε ένα άλλο άτομο. Επομένως, είναι αναγκαίο, να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αυτά που μπορούμε να δώσουμε σε ένα πιθανό ταίρι καθώς και τι ακριβώς είναι αυτό που αποζητάμε από μια σχέση.

Ιωάννα Νικολάκη, Στεφανογιάννη Όλγα

Δείτε βίντεο με θέματα ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος στο κανάλι ψychosocials

Οι Ψychosocials είναι μια ομάδα από εθελοντές φοιτητές ψυχολογίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινωνία μας.