Georgete Art: Κοσμήματα με μεράκι και αγάπη!

Μια συζήτηση με την ιδιοκτήτρια του e-shop χειροποίητων κοσμημάτων, Georgete Art.

Πώς σου ήρθε η ιδέα να αρχίσεις να κατασκευάζεις κοσμήματα;

Αρχικά ξεκίνησε ως χόμπι. Πήγα σε κάποιο εργαστήριο στην περιοχή μου, μου άρεσε πολύ και αργότερα το εξέλιξα.

Δυσκολεύτηκες να πραγματοποιήσεις τις τεχνικές που σου διδάσκονταν;

Στην αρχή ξεκίνησα με τα πιο απλά πράγματα, όπως το να γνωρίσω τα εργαλεία. Μετά έκοψα ένα μικρό κομμάτι για να δω τον τρόπο και ύστερα με την βοήθεια της δασκάλας μου έμαθα τις διάφορες τεχνικές για να μπορώ να ολοκληρώνω ένα κόσμημα. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, όχι.

Πόσο καιρό σου πήρε να αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο;

Τα πρώτα τέσσερα χρόνια το έκανα τελείως ερασιτεχνικά. Το 2018 αποφάσισα να το κάνω επαγγελματικά, εφόσον έβλεπα ότι άρεσαν τα κοσμήματά μου πολύ.

Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο;

Στο χώρο είμαι στο σύνολο οχτώ στα εννιά χρόνια, τα τέσσερα ερασιτεχνικά και τα υπόλοιπα επαγγελματικά.

Έχεις περιοριστεί μόνο στα κοσμήματα ή ασχολείσαι και με άλλες δημιουργίες;

Στην αρχή περιορίστηκα στα κοσμήματα μέχρι να τα μάθω καλά και αργότερα προσέθεσα και είδη δώρων, όπως τα χειροποίητα μπρελόκ και διάφορα είδη κεριών και αρωματικών melts από κερί σόγιας.

Πώς αλλιώς προωθείς τη δουλειά σου πέρα από το διαδίκτυο;

Προ κορωνοϊού συμμετείχα σε εκθέσεις της επιλογής μου, σε φιλοζωικές δράσεις και στις εκθέσεις που έκανε τα πρώτα χρόνια το εργαστήριο που πήγαινα.

Έχεις εξελιχθεί επαγγελματικά στο αντικείμενό σου από τότε που πρωτοξεκίνησες και με ποιο τρόπο;

Βεβαίως έχω εξελιχθεί αρκετά εξοπλίζοντας το εργαστήριό μου με κάποια εργαλεία και μηχανήματα που θα με βοηθούσαν σε καινούριες πρακτικές, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τεχνικές τύπου μακραμέ ώστε να εμπλουτίσω τη δουλειά μου.

Τι συμβουλές θα έδινες σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει το κόσμημα ως χόμπι αλλά και ως επάγγελμα μετέπειτα;

Καταρχάς να του αρέσει αυτό που κάνει ώστε να περάσει και στον καταναλωτή η αγάπη του αυτή, γιατί πάντα όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε βγαίνει και στη δουλειά μας. Έτσι το εισπράττει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος, αναγνωρίζοντας το στυλ σου, γιατί φτιάχνεις πράγματα που ξεχωρίζουν κάποια στιγμή. Βλέπει το προϊόν σου και καταλαβαίνει την σφραγίδα σου. Μετά, να έχει υπομονή και επιμονή σε ό,τι κάνει για να μπορέσει να το κάνει όσο γίνεται καλύτερα. Τίποτα δεν γίνεται εύκολα αν δεν προσπαθήσουμε.

Σκέφτεσαι να ανοίξεις κάποιο φυσικό κατάστημα στο μέλλον;

Λογικά όλοι το σκεφτόμαστε αυτό κάποια στιγμή. Δεν έχει ωριμάσει σαν σκέψη ακόμα μέσα μου. Προς το παρόν θα περιοριστώ σε κάποιες εκθέσεις επιλογής και στο διαδίκτυο.

Που μπορούμε να σε βρούμε;

Στην ιστοσελίδα μου https://georgeteart.gr/ και στο Facebook στο Georgete Art.

Συνέντευξη στη Μάρθα Καντιδάκη

Η Μάρθα Καντιδάκη γεννήθηκε το 2001 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται, όμως, από τα Χανιά της Κρήτης. Είναι τελειόφοιτη Ι.ΙΕΚ στην ειδικότητα των παιδαγωγικών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, παρακολουθώντας μαθήματα δια ζώσης. Στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να βλέπει ταινίες. Επίσης, πού και πού αθλείται. Στόχος ζωής για εκείνη, αποτελεί το να αφήσει το αποτύπωμά της στις ψυχές των ανθρώπων (είτε μέσω του επαγγέλματός της είτε μέσω των γραπτών της στο your e-articles και στο προσωπικό της blog αντίστοιχα). Επιπλέον, έχει δημοσιευθεί στο Moonlight Tales το πρώτο της μυθιστόρημα.