Διαβάσαμε το: «Έρωτας. Ατάκα. Ιστορία» της Μαρίας Τσατσάκη από τις Εκδόσεις Κάκτος

Διαβάσαμε το: «Έρωτας. Ατάκα. Ιστορία» της Μαρίας Τσατσάκη από τις Εκδόσεις «Κάκτος». Το παρόν βιβλίο, είναι και το ιδανικό δώρο για το ταίρι σας αν λατρεύει τα βιβλία. Περιέχει πολλές ιστορίες, χιλιάδες συναισθήματα, άφθονο έρωτα, και πάνω απ’ όλα… ατάκες.

Η Μαρία Τσατσάκη, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Κάκτος», μας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο βιβλίο. Η ίδια, είναι δημιουργός της ιστοσελίδας: https://atakaistoria.gr/ . Εκεί είναι βασισμένο και το βιβλίο της. 100 άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, από κάθε γωνιά εκεί έξω, έβαλαν το λιθαράκι τους σ’ αυτό το βιβλίο, με την ατάκα τους και αυτή μετατράπηκε σε ιστορία αγάπης. Έτσι κι αλλιώς, κάθε ατάκα που έχει χαραχθεί μέσα μας, δεν κρύβει πίσω της μια ιστορία;

Στην προκειμένη περίπτωση, ο έρωτας αποτελεί κεντρικό θέμα, και γύρω του πλέκονται ιστορίες γεμάτες χαρά, λύπη, πόνο, αγάπη, αδημονία και όχι μόνο. Γυρνώντας σελίδα, δεν ξέρεις τι ιστορία θα διαβάσεις και τι τέλος θα ακολουθήσει. Η μαγεία έγκειται σε αυτό. Γιατί αυτό ακριβώς είναι και η ζωη. Γλυκόπικρη, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, μη γνωρίζοντας τη συνέχεια. Μπορεί να’ ναι περιεκτικές ιστορίες, με λίγες ως και ελάχιστες λεπτομέρειες, όμως είναι αρκετές για να σε κάνουν να νιώσεις και να ταξιδέψεις μαζί τους.

Η γραφή

Eίναι απλή, λιτή, και σε κάθε γραμμή κρύβεται πολλή αγάπη και άπειρο μεράκι για αυτό της το εγχείρημα. Όταν κάτι το αγαπάς και το αγκαλιάζεις με όλο σου το είναι, δεν κρύβεται, ακόμα και να θες. Ένα στοιχείο, που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει, και αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι η συγγραφέας γράφοντας αυτές τις ιστορίες αγάπης, δεν τις ρομαντικοποιεί, όπως συμβαίνει συνήθως. Χρησιμοποιεί ρομαντικό ρεαλισμό, και όχι εκείνο, των ταινιών που όλα φαντάζουν ιδανικά. Και αυτό, δε γίνεται εμφανές μόνο από τις ιστορίες, που η κατάληξη δεν είναι ένα είδος happy end ή όπως ανέμενε ο καθένας μας. Φαίνεται, ακόμα και από τις ιστορίες που ο έρωτας τα κατάφερε και νίκησε. Άλλωστε, ο έρωτας είναι υποκειμενικός και αλλιώς τον βιώνει ο καθένας μας. Κάτι που το συγκεκριμένο βιβλίο σέβεται απόλυτα, και μπορεί να ταυτιστεί ο οποιοσδήποτε έστω και με μια ιστορία του.

Με αφορμή αυτό το άρθρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για μια ακόμα φορά τη συγγραφέα του βιβλίου, που συμπεριέλαβε και τη δική μου ατάκα, δίνοντάς της σάρκα και οστά με τον τρόπο της. Είναι σημαντικό για εμένα που ταξίδεψε η ατάκα μου και μπήκε με τη μορφή του έρωτα σε πολλά σπίτια.

Και μην ξεχνάμε… να ερωτευόμαστε.

«Έρωτας. Ατάκα. Ιστορία» της Μαρίας Τσατσάκη από τις Εκδόσεις «Κάκτος»: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.