Δρακοδόντι – Εκδόσεις Καστανιώτης (Άποψη)

Δρακοδόντι: Πρόκειται για μία γραφιστική νουβέλα από τις εκδόσεις “Καστανιώτης”, γραφής: Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και εικονογράφισης: Νίκου Μπράτου.


Μέσα από μία μυθοπλασία που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει Ιαπωνικό anime ο ήρωάς μας περιπλανιέται αναζητώντας ένα μυθικό πλάσμα, το Δρακοδόντι. Βυθίζεται σε ένα υπαρξιακό ντελίριο ανακαλύπτοντας την ολότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στους στίχους εξιστορείται η ιστορία ως τραγουδοαφήγημα που με την εικονογράφιση μετατρέπεται σε γραφιστική νουβέλα, καθιστώντας όλο το κόνσεπτ πολύπλευρο και ενδιαφέρον. Διαβάζοντας τις σελίδες της γραφιστικής νουβέλας, παρουσιάζεται στον αναγνώστη όλη η ανθρώπινη ύπαρξη από τη ζωή και τη γέννηση μέχρι το θάνατο. Μέχρι να βρεθεί η εντροπία και να παραχθεί η τάξις.

Η αρμονία είναι το ζητούμενο στον κόσμο. Η ισορροπία. Το μέτρο. Η έκφραση «παν μέτρον άριστον» προσδίδει μία ρυθμικότητα. Δηλώνει όμως και το «μέτρον άριστον», την καλύτερη – βέλτιστη πρακτική και την αποφυγή των υπερβολών που χρειάζεται μία εναρμονισμένη ζωή. Αυτό το μέτρο έχει χαθεί σήμερα και ο κόσμος εκτροχιάζεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Αυτή η κοσμική εξισορρόπηση των πραγμάτων έχει χαθεί και διαταραχθεί ολότελα. Η ανθρωπότητα οδεύει προς την ολική αυτοκαταστροφή της χωρίς κανένας άλλος να την έχει προκαλέσει παρά η ίδια ως ιδανικός αυτόχειρας, μη μπορώντας να ορίσει και να κρατήσει το μέτρο. Στην μουσική αν το μέτρο και ο ρυθμός χαθούν τα πάντα θα καταστραφούν. Στην συγγραφή, οι λέξεις πρέπει να μπαίνουν στη σωστή σειρά με αναλογίες χωρίς περιττούς λεκτικούς βερμπαλισμούς και βαρύγδουπα σχήματα, γιατί ειδάλως τα πάντα θα διαλυθούν.

Δρακοδόντι: μία γραφιστική νουβέλα τραγουδοαφήγημα που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού, του ιδεατού, του φιλοσοφικού αλλά ταυτόχρονα και του τόσο ρεαλιστικού και απτού.

Αυτή είναι η μαγεία στον κόσμο του πολεμιστή που θα περιπλανηθείτε μαζί του αναζητώντας το Δρακοδόντι, δηλαδή ουσιαστικά τον προορισμό σας ως άνθρωποι.

Λεπτομέρειες βιβλίου

  • Μορφή: Έντυπο
  • ISBN: 978-960-03-7083-6
  • Συγγραφέας: Χαΐνης Δ. Αποστολάκης
  • Εικονογράφος: Νίκος Μπράτος
  • Σελίδες: 80
  • Ημερομηνία έκδοσης:14 Νοε 2022
Δρακοδόντι

Περισσότερα για τον συγγραφέα και το βιβλίο του από τις εκδόσεις “Καστανιώτης”: εδώ

Περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.