Εν Λευκώ-Ελένη Ελευθεριάδου (Άποψη)

Εν Λευκώ, το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Ελευθεριάδου από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Βιώνουμε πλέον τις ημέρες της άνοιξης, ο καιρός έχει θερμάνει με τις αμυγδαλιές να ανθίζουν. Η ατμόσφαιρα να γεμίζει με ωραίες μυρωδιές και αρώματα. Η συγγραφέας Ελένη Ελευθεριάδου μας μεταφέρει στο όμορφο Κιλκίς, με την μυρωδιά μπισκότο – βανίλια – κεράσι, το άρωμα της ηρωίδας της Ισμήνης. Περιγράφει έναν έρωτα μεταξύ δύο διαφορετικών ανθρώπων, αλλά με ένα κοινό βίωμα, χάρις στο οποίο η ζωή τους αλλάζει ρυθμό.

Το βιβλίο ξεκινάει με τον Πάρη να διηγείται την δυσκολία ύπνου που αντιμετωπίζει αποκαλύπτοντας παράλληλα το προξενιό που έχουν οργανώσει οι δικοί του, με την υπόσχεση σου ότι θα του προσφέρουν έναν επαρκή χρηματικό ποσό ώστε να ξεκινήσει την δική του ζωή. Ο Πάρης στην αρχή είναι αρνητικός, στην πορεία όμως οι ενδοιασμοί του εξατμίζονται καθώς γνωρίζει καλύτερα την κοπέλα που του προξενεύουν, την Ισμήνη. Δημιουργείται μέσα του μία περιέργεια για την συγκεκριμένη κοπέλα, του δημιουργεί αισθήματα που δεν έχει νιώσει ξανά για γυναίκα.

Η Ισμήνη είναι κάτοικος του Κιλκίς, μένει μόνη της, εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής σε ωδείο. Δεν έχει φίλες, ούτε κάποιον σύντροφο. Το μοναδικό δικό της άνθρωπο που έχει εν ζωή, είναι η θεία της Κατερίνα. Ο δεσμός μεταξύ το δύο γυναικών, είναι αρκετά περίπλοκος. Η Ισμήνη ζει τις ημέρες της ακολουθώντας μία συγκεκριμένη ρουτίνα, που δέχεται αναταραχές λόγω της παρουσίας του Πάρη.

Μεταξύ των δύο Ισμήνης και Πάρη, γεννιέται μία σχέση που μόνο καλό μπορεί να κάνει και στους δύο ξεχωριστά. Υπάρχει όμως ένα μυστικό πάνω στο οποίο οφείλεται και το προξενιό. Τι γίνεται όταν θα μαθευτεί η αλήθεια;

Η συνέχεια στο βιβλίο Εν Λευκώ της συγγραφέως Ελένης Ελευθεριάδου.

Περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία καθώς και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Κωνσταντίνα Τομπουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετακομίσει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ειδικότητα υπάλληλος διοικητικών καθηκόντων, κάνοντας παράλληλα την πρακτική στο ΕΒΕΘ. Η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη, όπως επίσης το θέατρο και ο κινηματογράφος. Μεγάλο της όνειρο είναι να καταφέρει να εκδώσει το δικό της μυθιστόρημα.