Γεώργιος Κουλαξίδης-Ένας μικρός πλανήτης-Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής(Άποψη)

Σήμερα θα ταξιδέψουμε σ’ ένα σύμπαν μακριά από εδώ, σ’ ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα και σε έναν πλανήτη που μοιάζει με την Γη, στον πλανήτη Αουρόρα. Το δέρμα των ανθρώπων εκεί είναι λευκό ενώ τα μαλλιά τους ξανθά ή και κόκκινα. Εκεί, σε μια περιοχή που ονομάζεται Κεν, μία περιοχή όπου οι άνθρωποι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία ζει ο Λέο με τους γονείς του.

Ο Λέο φτάνοντας στα δεκαπέντε του χρόνια θέλει να βγει έξω από το Κεν και να γνωρίσει τον υπόλοιπο κόσμο, να βρει το νόημα της ζωής, την ευτυχία. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι για την Καούλ ως τελικό σταθμό. Στο δρόμο θα συναντήσει πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα του δώσουν γνώσεις πάνω στην αστρονομία αλλά και στην ιατρική κ.α. Στο δρόμο του θα συναντήσει ένα κορίτσι, την Αμαρυλλίς η οποία φεύγει από το σπίτι της λόγω της κακής συμπεριφοράς του πατέρα της προς αυτή. Η Αμαρυλλίς ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους αυτού το πλανήτη καθώς το δέρμα της ήταν σκούρο. Ως απόρροια αυτού κανείς δεν της έδινε σημασία συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της θεωρώντας την καταραμένη.
Εκτός από την Αμαρυλλίς ο Λέο γνωρίζει και τον Πάκο, ένα παιδί που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο της «Πόλης της Καούλ», τον Πάκο.

Ο συγγραφέας Γεώργιος Κουλαξίδης μέσα από τις ζωντανές περιγραφές που δεν κουράζουν τον αναγνώστη, φτιάχνει έναν διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο με μαγικά πλάσματα όπου οι άνθρωποι του πιστεύουν σε μύθους, θρύλους. Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσετε περίεργα ζώα που δεν έχετε ξανακούσει και θα εξάψουν την φαντασία σας. Οι χαρακτήρες θα σας κάνουν να τους συμπαθήσετε, να συμμεριστείτε τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς και να τους συμπονήσετε. Οι όμορφες εικόνες, οι υπέροχοι και ζωντανοί διάλογοί αλλά και η απλή γλώσσα συνθέτουν μία διδακτική ιστορία που αξίζει να διαβαστεί. Τελικά ποιο είναι το νόημα της ζωής για τον μικρό Λέο και που κρύβεται η ευτυχία;

Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.