Εννέα Χρόνια με τους Ινδιάνους – Χέρμαν Λέμαν – Εκδόσεις Πηγή (Άποψη)

Είστε έτοιμοι για μια αληθινή ιστορία από το 1870; Ο Χέρμαν Λέμαν στο βιβλίο του «Εννέα χρόνια με τους Ινδιάνους» αναφέρεται στην αρπαγή του από τους Ινδιάνους το 1870 σε ηλικία έντεκα ετών.

Μαζί με αυτόν απήγαγαν και τον αδερφό του ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει και να επιστρέψει σχετικά γρήγορα. Η αιχμαλωσία του Χέρμαν κράτησε μέχρι το 1879 και μας περιγράφει με μεγάλη παραστατικότητα την ζωή των Ινδιάνων, τις συνήθειες, τα έθιμα κλπ. Ο αγώνας του για επιβίωση συγκινεί καθώς είχε να αντιμετωπίσει αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και η διαβίωση του επίσης δεν ήταν απλή.

Μας περιγράφει πώς οι Ινδιάνοι έφτιαχναν τις ασπίδες τους, τις διατροφικές τους συνήθειες, τον τόπο που προστατεύονταν από το κρύο, από τους εχθρούς. Επίσης, αναφέρεται και στις σχέσεις τους με τους «λευκούς», με τους «Ρέιντζερς» και τις διάφορες ομάδες που υπάρχουν. Ο συγγραφέας δημιουργεί μικρά κεφάλαια που δεν κουράζουν τον αναγνώστη, πλούσια σε πληροφορίες και υλικό. Το εμπλουτίζει με φωτογραφίες που παραθέτει μέσα σε αυτά τα κεφάλαια.

Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που θα σας συνεπάρει και μέσα από αυτό το ταξίδι του μικρού Χέρμαν θα ανακαλύψετε και την διαφορετική κουλτούρα των Ινδιάνων.

«Έζησα ως άγριος και ως πολιτισμένος άνθρωπος, και αγαπώ ακόμη και σήμερα τους παλιούς Ινδιάνους συντρόφους μου, παρά την αλλαγή που έφεραν μέσα μου οι επιρροές του πολιτισμού»

Χέρμαν Λέμαν

Εννέα χρόνια με τους Ινδιάνους – Εκδόσεις Πηγή: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.