«Η νύχτα των μαγισσών», του Gustav Meyrink από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή (Άποψη)

Το αριστούργημα «Η νύχτα των μαγισσών» του συγγραφέα: Gustav Meyrink από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή είναι ένα βιβλίο που θα σας κερδίσει εύκολα αν είστε λάτρης του είδους!

Οπτικά και μόνο παραπέμπει σε κάτι το μυστικιστικό, σκοτεινό και απαγορευμένο. Απαγορευμένο άλλωστε υπήρξε και για χρόνια το συγκεκριμένο βιβλίο φαντασίας από τους Γερμανούς Ναζί.

Στη σκιά ενός κάστρου της Βοημίας, στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, λαμβάνει χώρα μια σειρά από φαντασμαγορικές καταστάσεις, όλες κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Βαλπούργειας Νύχτας.

Τη βραδιά αυτή το διαχωριστικό πέπλο μεταξύ των κόσμων αδυνατίζει και τα πνεύματα των νεκρών επιτρέπεται να το διασχίσουν. Είναι το λεγόμενο μαύρο Σάββατο των μαγισσών. Πλήθος γεμίζει τους δρόμους και τα πνεύματα των προγόνων τους έρχονται να στοιχειώσουν επαναστάτες και αριστοκράτες χωρίς διακρίσεις. Οι ρόλοι το βράδυ αυτό μπορούν να αντιστραφούν γι’ αυτό δεν έχει σημασία η καταγωγή ούτε το χρήμα.

Πρόκειται για μια ιστορία που δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεπάρει τον αναγνώστη με το απίστευτα ιδιαίτερο κλίμα που διέπει το βιβλίο. Δύσκολα θα διαβάσετε κάτι παρόμοιο ποτέ. Ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, ιδεαλιστικό. Λίγα βιβλία καταφέρνουν να έχουν την μυστικιστική ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτό το βιβλίο. Σίγουρα θα ιντριγκάρει και κερδίσει τον καθένα. Αξίζει να περιπλανηθείτε σε μία τόσο διαφορετική αναγνωστική εμπειρία.

Η όλη αισθητική του βιβλίου υπηρετώντας άψογα τον μυστικιστικό χαρακτήρα του, είναι κάτι πρωτότυπο που θα σας κερδίσει και συνεπάρει το δίχως άλλο…

Περιεχόμενα (κεφάλαια)

 1. Ζρτσάντλο ο ηθοποιός
 2. Ο Νέος Κόσμος
 3. Ο πύργος Ντάλιμπορ
 4. Μέσα στον καθρέφτη
 5. Αουέισα
 6. Γιαν Ζίζακ του Τρόκνοβ
 7. Αντίο
 8. Το ταξίδι στο Πίσεκ
 9. Το τύμπανο του Εωσφόρου
 10. Επίμετρο – Το Μαύρο Σάββατο των μαγισσών: Μύθος ή πραγματικότητα;

Λεπτομέρειες

 • ISBN: 9789606266171
 • Εκδότης: ΠΗΓΗ
 • Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2023
 • Αριθμός σελίδων: 246
 • Διαστάσεις: 21×14
 • Μετάφραση: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 • Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΑ
 • Συγγραφέας: ΜΕΙΡΙΝΚ ΓΚΟΥΣΤΑΒ
 • Θέμα: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ

Βρείτε το βιβλίο Η νύχτα των μαγισσών: εδώ

Περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.