«Μην με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες»(Άποψη)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το βιβλίο του Γιώργου Κλεφτογιώργου «Μην με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Πρωταγωνιστής μας ο Αλέξανδρος ο οποίος προσλαμβάνεται σε μία εταιρία «Import- Export ‘Ο Άγιος Παντελεήμων’». Δουλεύει στο λογιστήριο. Δεν είναι όμως μια συνηθισμένη θέση καθώς θα πρέπει να έρχεται σε επαφή και να πληρώνει εκ μέρους του αφεντικού του, Διογένη, τους «ποδοσφαιριστές», τις «γυναίκες» και τους «παράξενους». Θα γνωρίσει την δυναμική Βιολέτα, τον Πρόεδρο ο οποίος γράφει για ατελείωτες ώρες σε χαρτιά τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει τον κόσμο αλλά και «τα κορίτσια του», τις εργάτριες και τέλος την Εβίτα.
Με την Βιολέτα θα βγουν στους «Αόρατους» ένα μαγαζί που ο Αλέξανδρος θα αγαπήσει και θα συναντήσει τους θαμώνες του: «τους Πένθιμους», τον «Βασιλιά της χασούρας», τον «Κάρολο», «την Καλλίγραμμη Σιωπή». Θα μάθουμε τις ενδιαφέρουσες και τρελές ιστορίες τους.

Μέσα σε όλους αυτούς τους χαρακτήρες υπάρχει και η Δανάη, η γενική διευθύντρια με την οποία ο Αλέξανδρος θα αναπτύξει μία θυελλώδη σχέση. Όταν αυτή όμως θα χρειαστεί να πάει στο Μπουένος Άιρες για να δει την άρρωστη μητέρα της ο Αλέξανδρος θα την ακολουθήσει σε μία κακή στιγμή για την Αργεντινή καθώς οι τράπεζές έχουν πτωχεύσει. Ο πρωταγωνιστής μας θα παραμείνει και μέσα από τις περιγραφές του, τους ανθρώπους που γνωρίζει θα μας ξεναγήσει στο υπέροχο Μπουένος Άιρες.

Θα περιηγηθούμε μαζί του στους δρόμους, στα αξιοθέατα, θα δούμε ανθρώπους, θα ακούσουμε τις ιστορίες τους και το κυριότερο θα ανακαλύψουμε τον έρωτα, που μας οδηγεί; Μέχρι το Μπουένος Άιρες με οδηγό «στις πράσινες πεδιάδες των ματιών της».

Θα βρείτε τον έρωτα και τα συναισθήματα διάχυτα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Οι κινηματογραφική αφήγηση, οι ζωντανές εικόνες που δημιουργεί σε μία χωρίς βερμπαλισμούς γλώσσα αλλά και τα μικρά κεφάλαια που δεν κουράζουν τον αναγνώστη συνθέτουν ένα βιβλίο που σίγουρα θα λατρέψετε και θα ταυτιστείτε με τους τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες που παρουσιάζονται. Η συνέχεια επί του βιβλίου.

«Μην με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες», βρείτε το βιβλίο: εδώ

Περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.