«Ο εραστής της» – Ειρήνη Βαρδάκη, εκδόσεις Μίνωας (Άποψη)

Η Ειρήνη Βαρδάκη η Ελληνίδα βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ, επέστρεψε με το 7ο βιβλίο της με τίτλο: «Ο εραστής της», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Το βιβλίο εξαπατά και αρχικά από τον τίτλο μοιάζει με αισθηματικό, ωστόσο τα φαινόμενα απατούν (φυσικά θα βρείτε και έναν φλογερό έρωτα αλλά όχι μόνο αυτόν).

Μία σχέση γεμάτη πάθος που ξεκίνησε σε ένα φθηνό ξενοδοχείο το Eros έχει ως συνέπεια μία ολέθρια κατάληξη και ένα θανατικό. Ποιος είναι φονιάς; Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και το ένα μυστήριο γεννάει το άλλο σαν μπάμπουσκα.

Αυτό είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό στοιχείο και το ταλέντο της συγγραφέως, μέσα από φαινομενικά απλές καθημερινές ιστορίες βγαλμένες από αστυνομικό δελτίο ειδήσεων υφαίνει ως αράχνη τον ιστό της καλλιεργώντας ένα αψεγάδιαστο μυστήριο το οποίο ο αναγνώστης καλείται σταδιακά να ξεδιαλύνει μέσα από τις σελίδες του κάθε μυθιστορήματος της, φτάνοντας στην λύτρωση και από εκεί στην κάθαρση.

Ο συγκεκριμένος έρωτας των πρωταγωνιστών μας, κρύβει πραγματικά πολλές παγίδες και καταλήγει ολέθριος, θα ξεκινήσει ως ένα απλό περιστασιακό παιχνίδι και θα καταλήξει να εφορμά ως μανιασμένο άτι, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Οι ανατροπές που θα συναντήσει ο αναγνώστης διαδέχονται η μία την άλλη και η δράση ως το τέλος παραμένει αστείρευτη.

Η σφιχτοδεμένη πλοκή και η δυνατή σκιαγράφηση χαρακτήρων θα κερδίσουν και το πιο απαιτητικό αναγνώστη, το αναγνωστικό κοινό της συγγραφέως άλλωστε την γνωρίζει καλά όπως και την αξία της και την ακολουθεί πιστά, συνεπώς δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Η κινηματογραφική γραφή έχει ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα να γίνεται ευχάριστο και ακαταμάχητο στον αναγνώστη. Θα μπορούσε κανείς να πει πως έχει στηθεί και ως σενάριο για τηλεοπτική μεταφορά με τους ιδιαίτερους διαλόγους που καταλαμβάνουν και το περισσότερο κείμενο, με τις περιγραφές να είναι ελάχιστες. Εμφανές στοιχείο που καθιστούν την πρόθεση της συγγραφέως να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κράμα δυναμιτίζοντας το όσο γινόταν περισσότερο.

Ανατρεπτικό όσο λίγα, «Ο εραστής της» διαβάζεται χωρίς ανάσα μέχρι το τέλος.

Περισσότερα για το βιβλίο «Ο εραστής της» από τις εκδόσεις Μίνωας: εδώ

Περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.