Ο υπέροχος Γκάτσμπυ, κόμικ από τις εκδόσεις Μίνωας

«Έτσι περίμενε, ακούγοντας για λίγο το διαπασών που είχε κολλήσει πάνω σε ένα αστέρι»
Ετοιμαστείτε για ένα graphic novel που θα μας μεταφέρει στο 1915 και στην ιστορία του «Υπέροχου κύριου Γκάτσμπυ».

Το διάσημο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ ζωντανεύει μέσα από τις εικόνες της Άγια Μόρτον και του Φερντ Φόρνταμ. Λοιπόν, είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο μακρινό 1900 και τα πολυτελέστατα πάρτι του κύριου Γκάτσμπυ;

Την ιστορία μας αφηγείται ο Νικ Κάραγουει ο οποίος ασχολείται με τα ομόλογα και μετακομίζει στο Γουέστ Εγκ δίπλα στο σπίτι του Γκάτσμπυ, στο Ίστ Εγκ μένει η ξαδέρφη του Ντέιζι Μπιουκάναν παντρεμένη με τον Τομ Μπιουκάναν. Αυτοί οι δύο και η διάσημη αθλήτρια Τζόρνταν Μπέικερ θα συνθέσουν μία παρέα και ένα κουβάρι μιας ιστορίας που ξετυλίγοντας το αποκαλύπτονται πολλά μυστικά. Η ερωμένη του Τομ, η διπλή της ζωή, ο άντρας της και τα μάτια του Θεού δημιουργούν το σκηνικό μιας Νέας Υόρκης, μιας Αμερικής μιας άλλης εποχής. Πάθη, έρωτες, απωθημένα, ποτά, πάρτι, χορός, μουσική, ένας Γκάτσμπυ και οι εκδοχές της ζωής του. Ποια άραγε να είναι η πραγματική; Τι γίνεται όταν η μουσική σταματήσει και οι χαρακτήρες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της απροσεξίας τους; Τι θα επιλέξει η Ντέιζι; Την ζωή με τον Τομ ή με τον παλιό της έρωτα με τον Γκάτσμπυ;

Οι εικόνες αποτυπώνουν εύστοχα τα συναισθήματα των ηρώων, το σκηνικό όπως το σπίτι του Τομ και της Ντέιζι, τα ρούχα και τις κομμώσεις εκείνης της εποχής, τις χειρονομίες, την θάλασσα και τις βόλτες στα αστέρια, τον έρωτα. Τα όμορφα και παιχνιδιάρικα χρώματα δημιουργούν ένα graphic novel που θα αγαπήσετε. Μέσα και από την εξαιρετική μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά σε μια γλώσσα χωρίς βερμπαλισμούς που αποτυπώνει εύστοχα την προσωπικότητα του εκάστοτε χαρακτήρα.

*Όσοι αποφασίσετε να αγοράσετε το βιβλίο θα βρείτε QR code για να ακούσετε στο Spotify τα τραγούδια που επέλεξε ο εκδότης του Μίνωα, για να σας κρατήσουν συντροφιά με τον Υπέροχο Γκάτσμπυ.

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ, σε κόμικ από τις εκδόσεις Μίνωας: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.