Πεφταστέρι-Λευτέρης Ευαγγελινός- Eκδόσειs Συμπαντικέs Διαδρομέs (Άποψη)

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το βιβλίο του Λευτέρη Ευαγγελινού «Πεφταστέρι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

«Στην αρχή ήταν δύο τρία μόνο άστρα ορατά, αλλά όσο περνούσε η ώρα έγιναν αμέτρητα, τόσο που δεν έφτανε όλο το βράδυ να τα μετρήσω»

Ο Γιώργος ζει με την γυναίκα του Βιολέτα και τα δύο τους παιδιά, Βασίλη και Ελπίδα σε ένα μικρό χωριό. Τον κύκλο του αποτελούν ο Μάριος και η γυναίκα του και ο Κώστας που έχει χάσει την γυναίκα του και ζει με το σκυλάκι του. Ασχολούνται κυρίως με τις αγροτικές δουλειές και πριν έρθει το βράδυ πρέπει να επιστρέφουν στο σπίτι και να μην κυκλοφορούν έξω γιατί είναι επικίνδυνα.

Ο Γιώργος κάθε βράδυ ανεβαίνει στη σοφίτα και κοιτάζει τα άστρα με την Βιολέτα. Εκείνο το βράδυ όμως νιώθει μια περίεργη παρουσία να έρχεται από έξω που έχει αντίκτυπο στην υγειά του. Το επόμενο πρωί ο σκύλος του Κώστα βρίσκεται σχεδόν νεκρός. Ο Γιώργος μετά από διάγνωση του γιατρού- πατέρα της Βιολέτας πρέπει να εγχειριστεί. Όμως θα πρέπει να έρθει και αντιμέτωπος με το πλάσμα που τρομοκρατεί το χωριό. Τι θα γίνει στο τέλος; Τι είναι τελικά αυτό το πλάσμα; Η συνέχεια επί του βιβλίου.

Κινηματογραφική αφήγηση, ζωντανοί διάλογοι με χιούμορ, γλαφυρές εικόνες και γλώσσα απλή, λιτή ο συγγραφέας συνθέτει μία ιστορία που θα σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, θα σας κάνει να ονειρευτείτε κάτω από τον γεμάτο αστέρια ουρανό και ποιος ξέρει ίσως κάνετε μία ευχή σε ένα «Πεφταστέρι» που θα βγει αληθινή. Εσείς τι θα ευχηθείτε;

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Λευτέρης Ευαγγελινός: «Πάντα υπάρχει ελπίδα όσο δεν τα παρατάμε», συνέντευξη: εδώ

Πεφταστέρι-Λευτέρης Ευαγγελινός- Eκδόσειs Συμπαντικέs Διαδρομέs, βρείτε το βιβλίο: εδώ

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.