Silk Erotica: Ναντίγια – Οφηλία

Ναντίγια από την συγγραφέα Οφηλία και τις εκδόσεις Silk Erotica. Το βιβλίο κατατάσσεται στο είδος της ερωτικής λογοτεχνίας. Αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα δοσμένο με χιούμορ, που παρά τις αντιξοότητες που μας παρουσιάζονται ανά τα κεφάλαια, δεν χάνει διόλου το σαρκαστικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τους πρωταγωνιστές.

Περιέχει αρκετές σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου που είναι όμως συνδεδεμένες με συναισθήματα· καθόλου «ξερές» και πάντα με τη συνοδεία διαλόγων, έτσι ώστε το βιβλίο να μην είναι μονότονο. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, και αυτό είναι κάτι που εμένα προσωπικά δεν με κούρασε. Απεναντίας, το ευχαριστήθηκα!

Γράφοντας σε πρώτο πρόσωπο, η συγγραφέας μας συστήνει την πρωταγωνίστρια μέσω της αφήγησής της. Πρόκειται για ένα κορίτσι δυναμικό, εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα του κύκλου της. Ένα κορίτσι που παρά την αυταρχικότητά της και το καυστικό της χιούμορ, έχει καρδιά μικρού παιδιού. Από την άλλη ο συμπρωταγωνιστής της, Πέτρος Βούλγαρης, αρχικά, εκπέμπει μια αύρα μυστηρίου. Είναι ένας άνδρας κτητικός, που αποπνέει τον ίδιο δυναμισμό με τη Νάντια – ίσως αυτό να είναι το κοινό τους στοιχείο που τους φέρνει μονίμως σε σύγκρουση. Όμως, ανακαλύπτοντας κι αλλά κοινά τους σημεία, καταλαβαίνουν πόσα είναι αυτά που τους ενώνουν εν αντιθέσει με αυτά που τους χωρίζουν, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, αγνοούν επιδεικτικά.

Οι συγγραφικές ικανότητες της Οφηλίας είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς για τις ανάγκες ενός τέτοιου έργου. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει την καρδιά μας να σκιρτά, να μας κάνει να αισθανόμαστε κι εμείς όπως η Νάντια, έχοντας στο μυαλό μας το δικό μας πρόσωπο ερωτικού ενδιαφέροντος. Η συγγραφέας φαίνεται να έχει πλάνο, δίχως να ξεχνάει να φέρνει στην επιφάνεια παρελθοντικές καταστάσεις που θα συνταράξουν τα νερά των πρωταγωνιστών. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποεί απευθύνεται στους νέους, χωρίς να παραλείπεται εκείνο που αρμόζει σε ένα βιβλίο. Δηλαδή, είναι και μέσα στην εποχή και συγγραφικά άρτιο το κείμενό της!

Συνοψίζοντας, το ΝΑΝΤΙΓΙΑ, είναι ένα βιβλίο που μας διδάσκει πως καμία σχέση δεν είναι εύκολη, πως πρέπει να παλέψουμε για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, με όποιο κόστος! Και σίγουρα, ότι ο εγωισμός δεν βοηθάει πουθενά. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται είναι μια πραγματικότητα κρυμμένη σε ένα μυθιστόρημα μυθοπλασίας. Μια ιστορία αγάπης. Κάτι πέρα για πέρα αληθινό, που δεν συναντάται συχνά, αλλά υπάρχει. Το προτείνω σε όσους πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Σε όσους πιστεύουν πως ακόμη και σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον, ο έρωτας μπορεί να επιβιώσει, και στο τέλος… να κερδίσει!

Πλοκή:

Η Νάντια, επιστρέφει από την Αμερική, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της ως γόνος του μεγαλοεπιχειρηματία Μάριου Πανδή, αφήνοντας πίσω μια ξεχασμένη, πλέον, καθημερινότητα. Με μόνη της παρηγοριά τους στίχους της αγαπημένης της rock alternative μουσικής, η Νάντια γρήγορα συμβιβάζεται με τα νέα δεδομένα. Όλα φαντάζουν βαρετά στην Αθήνα, μέχρι που στη ζωή της, εισβάλει εκείνος ο νέος, διάσημος λαϊκός τραγουδιστής, Πέτρος Βούλγαρης! Εκείνος, που όλες οι γυναίκες ποθούν… Κι όταν η Νάντια πέσει στην αγκαλιά του, θα την φέρει αντιμέτωπη με συναισθήματα πρωτόγνωρα, ρίχνοντας τις καλοχτισμένες άμυνές της, αμφισβητώντας τα «πρέπει» της ξανά και ξανά! Για πόσο όμως, θα κρατήσει αυτός ο παραδεισένιος έρωτας; Είναι δυνατόν δύο τόσο διαφορετικοί κόσμοι να γίνουν ένα;

Περισσότερα για το βιβλίο ”Ναντίγια” και την συγγραφέα: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Μάρθα Καντιδάκη γεννήθηκε το 2001 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται, όμως, από τα Χανιά της Κρήτης. Είναι τελειόφοιτη Ι.ΙΕΚ στην ειδικότητα των παιδαγωγικών, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, παρακολουθώντας μαθήματα δια ζώσης. Στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να βλέπει ταινίες. Επίσης, πού και πού αθλείται. Στόχος ζωής για εκείνη, αποτελεί το να αφήσει το αποτύπωμά της στις ψυχές των ανθρώπων (είτε μέσω του επαγγέλματός της είτε μέσω των γραπτών της στο your e-articles και στο προσωπικό της blog αντίστοιχα). Επιπλέον, έχει δημοσιευθεί στο Moonlight Tales το πρώτο της μυθιστόρημα.