Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο – Άποψη και διαγωνισμός στο Instagram

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βιβλίο: «Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο» του Κώστα Φασουλόπουλου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια .Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει μέσα από το βιβλίο του σε τρία διαφορετικά μέρη αναλόγως την νουβέλα που θα διαβάσεις.

Η πρώτη ιστορία μας εξελίσσεται στην μαγευτική Ρόδο. Η δεύτερη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Νέα Σμύρνη. Eνώ η τρίτη στην υπέροχη Λέρο . Η κάθε μια ξεχωριστή αλλά πάντα με τον ίδιο παρονομαστή: ένα έγκλημα και μία απίστευτη ανατροπή, πρόκειται άλλωστε για αστυνομική λογοτεχνία.

Διαβάζοντας το βιβλίο σταδιακά σου προκαλεί το ενδιαφέρον μέχρι την κορύφωση της κάθε ιστορίας. Η δεύτερη ιστορία του βιβλίου θα κερδίσει σίγουρα τον κάθε αναγνώστη καθώς πρόκειται για την κορυφαία εκ των τριών. Η αδικία που υπέστη ο πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία (κουρέας), τον καθιστά συμπαθή στον καθένα. Σε αντίθεση με τους ήρωες της πρώτης και τρίτης ιστορίας οι οποίοι μάλλον θα σας μείνουν αντιπαθείς ως το τέλος και θα καταλήξετε στο: «τα θέλανε και τα πάθανε».

Ο συμπαθής κουρέας λοιπόν, πήγε να γλιτώσει από τις «τρελές» γυναίκες του που τον περιβάλλανε (τέτοιες είμαστε οι γυναίκες) και άνοιξε ένα κουρείο για το οποίο σίγουρα θα το σκυλομετανιώνει ακόμα.

Ο φουσκωτός από την πρώτη ιστορία «τα ήθελε και τα έπαθε», αν και ήταν λίγο άδικο εν τέλει το όλο σκηνικό. Όσο για τον τρίτο πρωταγωνιστή, θα πω ότι μου έμεινε αντιπαθής από την αρχή ως το τέλος της ιστορίας.

Για να μην μακρηγορώ άλλο, έχουμε ένα βιβλίο καλογραμμένο. Πράγμα πολύ θετικό καθώς αφήνει ελπίδες να δούμε και άλλες καλές δουλειές από έναν νέο Έλληνα συγγραφέα. Πράγμα ελπιδοφόρο για την αστυνομική λογοτεχνία και την ελληνική λογοτεχνία γενικότερα.

Η γραφή σε παρασέρνει , ωραία πλοκή που σε κρατάει και σε έχει σε εγρήγορση. Όλες οι ιστορίες έχουν τέλος που δεν σου αφήνει ερωτηματικά. Ένα βιβλίο που θα απολαύσετε…

Για συμμετοχές στον διαγωνισμό στο Instagram: εδώ

Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο, περισσότερα για το βιβλίο: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Από την: Κουνίδου Θεανώ (bookstagramer:ta_vivlia_tis_nonis)

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!