Β.Ν. Συράκης: Θα υπάρξουν άλλα δυο βιβλία στη σειρά «Τα Παιχνίδια των Θεών»

– Να μάθουμε κάποια πράγματα για σένα. Με τι ασχολείσαι όταν δεν δημιουργείς φανταστικούς κόσμους;

Όταν δεν ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων, ασχολούμαι με… συγγραφή! Είμαι σεναριογράφος σε βιντεοπαιχνίδι/ tabletop RPG, το Dimday Red, πάνω στο οποίο δουλεύουμε σκληρά και ακατάπαυστα!

– Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;

Από συγγραφείς που λατρεύω μπορώ να ξεζωρίσω σίγουρα τους Stephen King, George R.R. Martin, Robert Joran, J.R.R. Tolkien, Michael Ende, Umberto Eco, H. P. Lovecraft και άλλους πολλούς.

– Από που εμπνεύστηκες τον κόσμο της Κάχαλλ;

Η Κάχαλλ προήλθε από ένα κράμα κλασσικών Fantasy κόσμων και της μυθολογίας και ιστορίας της αρχαίας Λατινικής Αμερικής. Ήθελα μια διαφορετική προσέγγιση σε κάτι γνώριμο όπως το κλασσικό Fantasy και να ξεφύγω από την πεπατημένη της βορειοευρωπαϊκής μυθολογίας.

– Με ποιον χαρακτήρα ταυτίζεσαι;

Πιστεύω περισσότερο με τον Ταγκ. Είναι ένας άνθρωπος που αρκείται με τις απλές απολαύσεις της ζωής, θέλει να ζει ελεύθερος από τα δεσμά των προτυποποιημένων κανόνων, αλλά, όταν έρθει η ώρα, σηκώνει τα μανίκια και δε σταματάει μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

– Τι είναι τελικά το λίκνο της ζωής;

Είναι το μέρος όπου ξεκίνησε η πλάση του κόσμου της Κάχαλλ, από άγωνη πρωτόγονη γη σε έναν τόπο γεμάτο φύση και ζωή. Έχει συγκεντρωμένο ένα τεράστιο απόθεμα αρχέγονης μαγείας και είναι ο κεντρικός πυλώνας της δημιουργίας.

– Για να κλείσουμε, θα ήθελα να μας πεις για τα μελλοντικά συγγραφικά σου σχέδια. Θα υπάρξει και άλλο βιβλίο;

Θα υπάρξουν άλλα δυο βιβλία στη σειρά «Τα Παιχνίδια των Θεών». Παράλληλα, όπως είπα και παραπάνω δουλέυω πάνω στο παιχνίδι και γράφω ένα νέο βιβλίο, το οποίο θα γίνει ένα μείγμα αστυνομικού θρίλερ και steampunk inspired Fantasy.

Άποψη:

Το Λίκνο της ζωής

Τι γίνεται όταν ο θεός της Ζωής, Λελούρουικ και ο θεός του Θανάτου Τέταλβοκ έχοντας βαρεθεί την αιώνια ζωή και την μη ανάμειξή τους στο κόσμο των ανθρώπων αποφασίζουν να ρίξουν ένα κέρμα για την τύχη τους;

Ελάτε να περιπλανηθούμε στον κόσμο της Κάχαλλ παρέα με τον Ρεντ, τον Μπέλουεντ και άλλους ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν και θα βγάλουν το ανέμελο παιδί από μέσα μας. Μέσα από τις κινηματογραφικές περιγραφές χωρίς να κουράζουν, τις αφηγήσεις και τους ζωντανούς διαλόγους ο αναγνώστης γίνεται ένα με τους πρωταγωνιστές, μοιράζεται τις ανησυχίες τους. Το γλωσσάρι, ο χάρτης και ο πίνακας στην αρχή του βιβλίου στον οποίο αναφέρονται οι θεοί βοηθούν περισσότερο στην κατανόηση της πλοκής. Η γλώσσα του απλή χωρίς βερμπαλισμούς με φράσεις που ταιριάζουν στον κάθε χαρακτήρα.

Το σταυροδρόμι των θεών

Ένα ακόμη ταξίδι στον κόσμο της Κάχαλλ μαζί με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες του πρώτου βιβλίου και φυσικά με μερικές προσθήκες. Ώρα για νέες περιπέτειες, δύο δρόμοι και οι θεοί ξεκινούν πάλι το παιχνίδι τους. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Η πλοκή κυλά με κανονικούς ρυθμούς χωρίς να κουράζεται ο αναγνώστης και οι περιγραφές, η απλή γλώσσα, η αφήγηση και οι υπέροχα αστείοι διάλογοι συναρπάζουν. Όπως και στο πρώτο υπάρχουν ο πίνακας, ο χάρτης και το γλωσσάριο. Επίσης παραρτήματα και τοπογραφία που δηλώνει την καλή δουλειά του συγγραφέα στην δημιουργία αυτού του πανέμορφου κόσμου. Δύο βιβλία που αξίζει να διαβαστούν.

Βιογραφικό Συγγραφέα: Ο Βασίλης Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στην ήσυχη πόλη του Wilhelmshaven της Γερμανίας, το 1989. Το 1994 ήρθε στην Ελλάδα, μιας και είχε περισσότερο ήλιο και οι γονείς του ήλπιζαν ότι έτσι θα περάσει λιγότερο χρόνο μέσα στο μυαλό του. Από μικρό παιδί είχε το κεφάλι του γεμάτο ήρωες, μάγους, δράκοντες και διαστημικά ταξίδια, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να τα αποτυπώσει σε ιστορίες. Γράφει και ανεβάζει διάφορα διηγήματα στο site του Tales from Stranger Worlds. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το Λίκνο της Ζωής», πρώτο μέρος της σειράς επικής φαντασία «Τα Παιχνίδια των Θεών», κυκλοφόρησε το 2019 από τις Εκδόσεις Ελκυστής, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος με τίτλο «Το Σταυροδρόμι των Θεών». Σπούδασε και πήρε πτυχίο στο πεδίο της Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ.

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.